Читај ми!

Протест против насиља у Београду

На Тргу републике неколико десетина грађана протестовало против насиља у друштву и пуштања на слободу осумњичених за убиства и нерешавање злочина у којима су млади људи изгубили животе.

Стотинак људи окупило се у центру Београда протестујући против насиља у друштву и пуштања на слободу осумњичених за убиства и нерешавање злочина у којима су млади људи изгубили животе.

Окупљени на Тргу Републике носили су транспаренте "Ми се само боримо за правду", "Сви смо ми Федор" и "Правда за Вука и Владиславу", подсећајући на убиства која још нису судски решена.

Дејана Вукадиновић каже да се искрено нада да ће ова акција дати резултат, јер људи желе правду и истину.

"Треба цела држава да се подигне, доста је било", додала је Вукадиновићева у разговору с Танјуговим извештачем.

Гордана Марић рекла је да је дошла због убијеног Федора Фримермана, као и свих других младих људи који страдају. "Убија се недужан млад свет. Суђења се катастрофално воде, хапси се Мишковић и власт се показује као јака, а када се некоме одузме живот, пуштају се на слободу убице", рекла је Марићева.

Према њеним речима, Федор је убијен када га је тукло 20 људи из обезбеђења сплавова, поломивши му кичму и врат, а данас је највећи број њих на слободи. "У притвору је остало свега четворо-петоро њих, а сада покушавају шефа обезбеђења који је осумњичен, да извуку из свега", испричала је Гордана Марић.

Позвала је људе на власти, посебно поменувши првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да предузму нешто против растућег насиља.

"Људи који су сада на власти, као што је Вучић, пошто прича о томе шта све може да уради и колико се труди, требало би прво да се потруди да буду осуђени они који убијају младе људе", закључила је Марићева.

Фримерман је убијен испред сплава "Саунд" на Новом Београду у јулу прошле године. Сведоци су тврдили да је више радника обезбеђења крвнички до смрти тукло овог младића, и његовог пријатеља Милана Модринића, који је преживео.

Оптужница је крајем јануара подигнута против четворице радника обезбеђења "Саунда" Негомира У, Дениса П, Душана Д. и Дејана М. који је недавно пуштен да се брани са слободе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара