Читај ми!

Дудић на челу Мешихата Исламске заједнице у Србији

Муфтија Мевлуд Дудић постављен је за председника Мешихата Исламске заједнице у Србији где је заменио муфтију санџачког Муамера Зукорлића.

У Новом Пазару инаугурисан је председник мешихата Исламске заједнице у Србији Мевлуд Дудић, који је на тој функцији наследио Муамера Зукорлића.

Мураселу - декрет, писмено овлаштење које се даје муфтијама за обављање муфтијских дужности, Дудићу је у Хајрудин џамији уручио реис ул улема Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић.

"Срећни смо што је Дудић дошао на чело ИЗ у Србији након успешног вођства Муамера Зукорлића. Надамо се да је ово нова етапа. Од првог човека не зависи све, али креирање одређених процеса зависи од првог човека. Надамо се да ће ИЗ у Србији и муслимани у Србији овим добити много", рекао је Кавазовић синоћ после инаугурације.

Створена је прилика да све поделе које постоје оставимо иза себе и надам се да ће, уз снажно вођство и свих у ИЗ, муслимани у Србији доћи до тако потребног јединства, рекао је Кавазовић, позивајући Сулејмана Угљанина и Расима Љајића да допринесу томе.

"Њихова одговорност је велика, али не и пресудна, о томе ће одлучити муслимани. Уздам се у муслимане, у њихову свест да ћемо ујединити нашу заједницу на простору Србије", рекао је Кавазовић.

По Статуту ИЗ у Србији председник мешихата је и главни муфтија, док ће досадашњи председник Муамер Зукорлић убудуће обављати функцију санџачког муфтије.

Дудић је до именовања обављао функцију ректора Интернационалног универзитета, чији је оснивач муфтија Зукорлић, а на место председника мешихата ИЗ у Србији изабран је 4. јануара.

У Србији делују две исламске заједнице - Исламска заједница Србије којом руководи реис ул улема Адем Зилкић и Исламска заједница у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво