Читај ми!

Нишлије поново пале свеће за Вука

Грађани и пријатељи, рођаци и познаници убијеног Вука Стоиљковића поново се окупљају у Парку Светог Саве у Нишу. Нишлије свакодневно путем Фејсбук странице протестују због убиства недужног студента, траже борбу против насиља и праведну казну за насилнике.

У Парку светог Саве у Нишу, на месту где је прошлог понедељка убијен студент медицине, 22-годишњи Вук Стоиљковић, и вечерас су упаљене свеће - бол, тишина и редови грађана који долазе да одају пошту убијеном и дају подршку борби против насиља.

На месту убиства и вечерас су били чланови породице Стоиљковић, пријатељи, комшије, познаници и грађани који га нису познавали, неколико стотина грађана прошло је поред места убиства, а као и сваке вечери ту је и Олга Стоиљковић, Вукова бака.

"Био је дете какво се само пожелети може. О његовој племенитости сведоче сви који су га знали. Пре десет година остао је без оца, па је чувао и двојицу млађе браће. Увек је желео да заштити слабије, мислим да је зато и страдао", рекла је Танјугу бака Олга.

Међу окупљеним грађанима вечерас је била и Гордана Ранђеловић чији је син са још троје младих људи пре пет година страдао на Булевару Немањића, а како каже "бахати возач који их је усмртио у пијаном стању није добио заслужену казну". Била је то несрећа у којој је страдало троје младића и једна девојка.

"Дошла сам да дам подршку Вуковој мајци, браћи и пријатељима да истрају у овоме. Моју су децу поново убили на суђењу. Желим да се не дозволи поновна смрт Вука Стииљковића", кроз сузе је рекла Гордана.

Путем Фејсбук странице, грађани свакодневно изражавају протест због убиства недужног студента, траже борбу против насиља и праведну казну за насилнике.

Фејсбук заједница "Будимо Вукове очи и уши" до сада броји готово 40.000 чланова.

Вук Стоиљковић (22), убијен је у понедељак 10. фебруара увече. Полиција је с тим у вези издала званично саопштење у коме се наводи да је ухапшен Димитрије С. (20), осумњичен да је Вука четири пута убо ножем у врат, стомак и груди, након чега је он преминуо.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво