Читај ми!

Бабић: Уштеде у јавним набавкама

Кроз нови систем јавних набавки здравствено осигурање у Србији уштедело три милијарде динара, рекао директор Републичког фонда за здравствено осигурање Момчило Бабић.

Директор Републичког фонда здравственог осигурања Момчило Бабић рекао је да је Фонд кроз нови систем јавних набавки у прошлој години уштедео три милијарде динара и оценио да "није истина да је здравство најгори сегмент" српског друштва.

"Оптимизам који гајимо у вези са за здравственим системом почива на постигнутим резултатима у последњих годину и по дана. По први пут је са свим здравственим установама склопљен уговор пре завршетка календарске године и тиме смо желели да дамо јасан сигнал да свако има предвидива и расположива средства за предстојећи период", рекао је Бабић на скупу здравствених радника Расинског округа у крушевачком Дијагностичком центру.

Истакао је да ће Фонд настојати да уведе снажну финансијску дисцилину и прочио да "нема трошења средстава која нису на располагању".

Најавио је промену система финансирања и увођење фармакотерапијских протокола у рад лекара примарне здравствене заштите, који припрема 250 најбољих професора и којима би требало да се обезбеди једнак здравствени третман пацијената, без обзира на то у којој здравственој установи у Србији се лече.

Бабић је навео и да је у Крушевац дошао на позив градоначелника Братислава Гашића и да његова посета није део предизборне кампање.

Додао је да ипак, "сви треба да поднесу рачун народу", па то и он чини и нагласио да "данас подвлачи црту испод важног низа активности које су спроведене у РФЗЗО да бисмо добили много боље здравство у наредном периоду".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије