Читај ми!

Радници "Јумка" одблокирали ауто-пут

Одблокиран ауто-пут Београд-Скопље који су током дана у блокади држали незадовољни радници "Јумка". Разговори са министром привреде Игором Мировићем, који је допутовао у Врање, запослени су наставили у фабрици. Премијер Дачић позвао раднике да сутра дођу у Владу на преговоре.

Ауто-пут Београд - Скопље који су током дана у блокади држали незадовољни радници "Јумка" вечерас је одблокиран. Разговори са министром привреде Игором Мировићем, који је допутовао у Врање, запослени су наставили у фабрици, а министар је рекао да се решење мора пронаћи.

Премијер Ивица Дачић позвао је раднике да сутра дођу на преговоре у Владу.

Око 1.500 радника компаније "Јумко", јутрос око 8.30 блокирало је ауто-пут Е-75 Београд-Скопље. Иако је полиција покушала, није успела да спречи раднике који су пробили кордон и блокирали и регионални пут, у Ранутовцу код Врањске бање.

Путнички саобраћај је био преусмерен алтернативним путем код Врањске бање, а теретни и аутобуски саобраћај је био заустављен у оба правца, тако да је формирана колона дуга пет километара.

Радници кажу да су спремни да пешке оду у Београд уколико им се не обрати премијер Владе Ивица Дачић и први потпредседник Александар Вучић.

Радници су узвикивали "'Јумко' - беда, нико нас не гледа". Траже да им се исплати осам заосталих зарада, оверу здравствених књижица, спровођење социјалног програма, повезивање радног стажа и смену руководства компаније.

Штрајк су започели у фабрици 13. јануара, а од прошлог понедељка протестују на улицама Врања и испред градске управе.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се