Читај ми!

ЕПС и министарство негирају наводе ДС-а о рачунима

ЕПС на нови изглед рачуна није потрошио ни један једини динар, а не милионе евра, како тврди ДС, саопштило је то предузеће. Ресорно министарство оптужило ДС да злоупотребљава ту осетељиву тему у предизборне сврхе и наводи да је то "пример прљаве политичке кампање".

"Електропривреда Србије" на нови изглед рачуна није потрошила ни један једини динар, а не милионе евра, како тврде у Демократској странци, и потпуна је неистина да је спроведена јавна набавка по хитном поступку, саопштено је из тог предузећа.

Ради рационализације трошкова у оквиру "ЕПС Снабдевања" расписан је тендер за јединствено штампање рачуна, јер би ова обједињена услуга донела велике годишње уштеде, наводи се у саопштењу.

"Реч је о отвореном поступку, што је, у складу са Законом о јавним набавкама, најтранспарентнији начин. Тај тендер није завршен, јер је Комисији за заштиту права понуђача уложено пет захтева за заштиту права", указује ЕПС.

Привредно друштво "ЕПС Снабдевање" одложило је примену недавно представљеног новог изгледа рачуна за електричну енергију, јер је најважније да се купци, после проблема са децембарским рачунима, увере у њихову тачност, наводи се у саопштењу.

Министарство енергетике оптужило је ДС да злоупотребљава ту осетељиву тему у предизборне сврхе и навело да је то "пример прљаве политичке кампање".

"Затражили смо од ЕПС-а да рачун за струју учини разумљивијим за грађане како би знали шта тачно плаћају, истиче се у саопштењу.

Како оцењују из министарства, ДС која је безмало последњих десет година руководила ЕПС-ом то никада није учинила".

Министарство је истакло да је управо због проблема који су се појавили са децембарским рачунима на захтев ЕПС примена новог рачуна одложена за месец дана.

"То је урађено да би децембарски и јануарски рачун изгледали на исти начин односно да би грађани могли лакше да упореде разлике јер је приликом издавања децембарских рачуна било проблема", навело је Министарство.

Министарство је истакло да саопштење ДС показује и "елементарно непознавање функционисања јавног система".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се