Ужичани добили воду за пиће

Санитарна инспекција дозволила употребу воде за пиће из ужичког градског водовода, пошто је резултат трећег узорковања показао да је вода исправна и да нема алги.

Републичка санитарна инспекторка Снежана Тадић донела је решење по коме се укида забрана коришћења воде из ужичког градског водовода за пиће и спремање хране, и дозвољава њена употреба, потврђено је РТС-у.

Тадићева је рекла да је јутрос стигао резултат трећег узорковања воде и да је тај резултат, као и претходна два, показао да нема присуства алги у води из ужичког водовода и да је она безбедна за пиће.

После ове одлуке, градоначелник Ужица Саша Милошевић укинуо је ванредну ситуацију која је била проглашена у овом граду.  

"Након 43 дана данас сам донео одлуку о укидању ванредне ситуације и деангажовању средстава и људства који су били ангажовани у ванредној ситуацији. Желим да се захвалим припадницима Војске, Црвеног крста и радницима 'Јединства' без којих не бисмо могли да организујемо снабдевање Ужичана пијаћом водом", рекао је Милошевић после седнице Штаба за ванредне ситуације.

Сушичка врела су алтернативни извор и, како је рекао градоначелник, одмах ће се санирати језеро Врутци и реконструисати фабрика воде.

Пошто то неће бити јефтино тражиће помоћ државе, а циљ је да се одабере дугорочно решење за још бар пола века.

Градоначелник Ужица је, такође, најавио да ће јавни тужилац ускоро изаћи у јавност са саопштењем докле се стигло у истрази о томе ко је крив за ситуацију на акумулацији Врутци, на којој су се појавиле алге.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво