Читај ми!

Дунав није загађен након превртања барже

Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине саопштило је да Дунав није загађен након превртања барже натоварене пиритом у сидришту Луке "Београд". Измерена вредност гвожђа је умерена.

Река Дунав није загађена након превртања барже натоварене пиритом у сидришту Луке "Београд", саопштили су из Агенције за заштиту животне средине Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Србије.

Како се наводи у саопштењу на сајту Агенције, измерена вредност гвожђа је умерена, по Уредби о граничним вредностима загађујућих материја у површинским и подземним водама.

"На основу анализе 1.300 метара низводно од преврнуте барже утврђено је да је вредност укупног гвожђа одговарала трећој класи квалитета, односно умереном еколошком статусу и није дошло до погоршања квалитета воде на овом делу", саопштили су из Агенције за заштиту животне средине.

На сидришту Луке "Београд" јуче око 7.20 преврнула се баржа бродарства "Дунавски Лојд Сисак" са 845 тона пирита намењеног за извоз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије