Читај ми!

Родић: Кфор гарант стабилности на Косову

На крају посете Вашингтону, министар одбране Небојша Родић састао се са конгресменима из Охаја Мајклом Тарнером и Бредом Венструпом. Србија ће након избора наставити још интензивније и агресивније започете реформе и процес интеграције у ЕУ, поручио Родић.

Министар одбране Србије Небојша Родић завршио је званичну радну посету Вашингтону сусретима у Конгресу, где се састао са конгресменима из Охаја Мајклом Тарнером и Бредом Венструпом.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Родић је конгресмене упознао с актуелном политичко-безбедносном ситуацијом у региону и унутрашњим политичким дешавањима у Србији, преневши уверење да ће након ванредних парламентарних избора, Србија наставити још "интензивније и агресивније започете реформе и процес интеграције у ЕУ".

Родић је истакао да се Министарство одбране залаже за константно унапређење регионалне сарадње у области безбедности и навео да је до сада имао сусрете са готово свим министрима одбрана земаља региона.

Министар одбране је, говорећи о питању Косова и Метохије, упознао конгресмене о неопходности задржавања постојећег нивоа ангажовања Кфора, као "кључног гаранта стабилности и безбедности свих грађана КиМ".

Родић је оценио да се војна сарадња Србије и САД константно унапређује и да представља најбољи део свеукупних односа две земље. Томе су допринели и резултати постигнути у оквиру Програма државног партнерства Србије и савезне државе Охајо, односно сарадње Војске Србије и Националне гарде Охајо, додаје се у саопштењу.

Српски министар је, уз захвалност за досадашњу експертску подршку и помоћ, изразио и очекивање да ће Влада САД наставити да и у наредном периоду још више помогне кроз Програм државног партнерства, али и друге програме безбедносне помоћи.

Министар Родић је позвао конгресмене да посете Србију и базу "Југ" како би се лично уверили у досадашњу реализацију Мастер плана на коме већ дуги низ година заједно раде припадни ВС и НГ Охајо.

Министарство одбране Србије наводи да је конгресмен Тарнер пренео задовољство постигнутим резултатима у области билатералне војне сарадње, поздравивши напоре које српска страна улаже у развој регионалне сарадње.

Родић се нада да ће Влада САД наставити са сталним пружањем подршке свим активностима које доприносе одржавању мира на Балкану.

Конгресмен Венструп је честитао на отпочињању приступних преговора Србије са ЕУ, преневши да "високо цени напоре и конструктивну улогу Србије у процесу стабилизације кроз дијалог с Приштином", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије