Читај ми!

Основан Савет за права детета

Влада Србије основала Савет за права детета. Улога Савета биће утицај на државу да учествује у инклузији деце, као и да њихова права стави у приоритете. За предеседницу савета изабрана Бранкица Јанковић државна секретарка у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике.

На седници Владе Србије основан је Савет за права детета. Влада наводи да ће то бити један од најважнијих националних механизама за остварење права деце.

"Постојање и рад овог тела подржава и Комитет за права детета, што је нарочито истакнуто у Закључним запажањима датим Србији о примени Конвенције о правима детета", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је за председницу Савета именована Бранкица Јанковић, државна секретарка у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике.

Улога Савета биће првенствено утицај да држава испуњава обавезе у пуној инклузији деце у Србији и да постављау питања остваривања права детета у врх листе приоритета.

Канцеларија УНИЦЕФ-а у Београду и њен директор Мишел Сен Ло, учествоваће у раду тог тела.

У раду Савета који, уз председника, има 18 чланова, учествоваће представници више министарстава, Канцеларије за људска и мањинска права, Републичког завода за статистику и Републичког завода за социјалну заштиту.

Чланови Савета су и представници Факултета политичких наука, Правног факултета и Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, Центра за права детета, Савеза друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама и други стручњаци за права детета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара