Читај ми!

Родић са званичницима америчке војске

Министар одбране Небојша Родић у току радне посете САД састао се са америчким војним званичницима. Споразум потписан са Чаком Хејгелом омогућиће унапређење сарадње у обавештајно-безбедносној области у сваком смислу, рекао Родић.

У наставку званичне посете САД, министра одбране Небојшу Родића примили су шеф Бироа Националне гарде генерал Френк Грас, директор Одбрамбене обавештајне агенције генерал-потпуковник Мајкл Флин и председник Националног универзитета одбране генерал-мајор Грег Мартин.

Током сусрета у Пентагону, коме је присуствовала и командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Дебора Ешенхурст, шеф Бироа Националне гарде Сједињених Држава изразио је задовољство постигнутим резултатима сарадње у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја у области одбране.

Посебно је нагласио успешност заједничког рада на развоју Центра за обуку јединица за мултинационалне операције у бази "Југ".

Родић је истакао да је сарадња са Националном гардом Охаја веома важна за Министарство одбране, а посебно за Војску Србије, јер не само да унапређује војну сарадњу, већ својом цивилно-војном компонентом, која се огледа у пројектима "Хуманитарне асистенције", на најбољи начин доприноси и унапређењу укупних билатералних односа две земље.

Поручио је да су Министарство одбране и Војска Србије опредељени да војну сарадњу и даље унапређују и подигну на још виши ниво, кроз заједничко ангажовање медицинских тимова Војске Србије и Националне гарде Охајо у оквиру неке од наредних вежби медицинске готовости.

Сарадња обавештајне заједнице 

У Одбрамбеној обавештајној агенцији, Родић се срео са директором агенције генерал-потпуковником Мајклом Флином и најближим сарадницима.

Генерал-потпуковник Флин је посебно нагласио потребу за активнијом интернационалном сарадњом обавештајне заједнице, како цивилне, тако и војне, у циљу перманентне размене обавештајних података и заједничког рада на превенцији и супротстављању актуелним претњама по мир и безбедност на глобалном нивоу.

Родић је пренео да ће управо јучерашњи споразум који је потписао са секретаром одбране Сједињених Држава, директно омогућити унапређење сарадње у обавештајно-безбедносној области у сваком смислу.

Током боравка на Националном универзитету одбране Сједињених Држава, генерал-мајор Грег Мартин је упознао министра Родића са историјатом, организацијом и начином рада Универзитета.

Министар Родић се захвалио на указаној могућности да Министарство одбране и Војска Србије могу школовати своје одабране припаднике на Националном универзитету одбране Сједињених Држава. "То је уједно и доказ наше посвећености и чврсте решености да максимално улажемо у знање, као основни ресурс будућности", рекао је Родић.

Родић се након сусрета састао и са полазницима Националног универзитета одбране са којима је разговарао о досадашњој реализацији наставног програма и динамици до краја једногодишњег усавршавања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара