Ужице, споразум о алтернативном снадбевању

На ванредној седници ужичке скупштине усвојен Споразум о алтернативном снабдевању града водом са Сушичких врела са општином Чајетина, која је такође потврдила договор. Влада ће на сутрашњој седници усвојити споразум и пребацити средства намењена за изградњу цевовода граду Ужицу.

Ужички одборници усвојили су на ванредној седници Скупштине града Споразум о алтернативном снабдевању Ужица водом са Сушичких врела са општином Чајетина, која је такође потврдила договор.

Споразум подразумева заједничку изградњу алтернативног система снабдевања водом града Ужица, који је завршен прошле седмице, а чију изградњу су финансирали Влада Србије из републичког буџета, Министарства финансија, регионалног развоја и локалне самоуправе, грађевинарства и урбанизма, буџети Ужица и Чајетине и кроз донације.

Укупна вредност изградње цевовода од Сушичких врела до Ужица је око 850.000 евра.

Град Ужице и општина Чајетина овим споразумом треба да прибаве грађевинску и употребну дозволу и остале законом прописане дозволе и сагласности, с обзиром да је цевовод изграђен по хитном поступку, без тих сагласности, због ванредне ситуације која је проглашена у Ужицу 6. јануара због проблема са пијаћом водом.

Заједнички водоводни систем Сушица одржаваће ЈКП Водовод Златибор, а град Ужице ће овај систем користити као алтернативни извор водоснабдевања до санације језера Врутци.

Влада Републике Србије ће на сутрашњој седници усвојити овај споразум и пребацити средства намењена за изградњу цевовода граду Ужицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије