Потребно више медицинара

Број медицинских техничара, сестара и лекара мора бити далеко већи него сада, изјавила министарка здравља Славица Ђукић Дејановић. Истакла да ће и поред забране запошљавања у јавном сектору од Владе тражити места за специјалисте и медицинске сестре.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће министарство које води пред комисију Владе Србије изаћи с прецизним потребама и затражити места за специјалисте и медицинске сестре.

Славица Ђукић Дејановић је Танјугу рекла да број медицинских техничара, сестара и лекара мора бити далеко већи него сада и поред одлуке владе да се забрани запошљавање нових кадрова у јавном сектору.

"Природним одласком немедицинског кадра у пензије, одсељењем, на друге начине пред владину комисију ћемо изнети наше потребе и тражити да добијемо места за медицинске сестре и специјалисте", рекла је Ђукић Дејановићева.

Истакла је да у неким установама има од 28 до 30 одсто немедицинског кадра и додала да је чињеница да структура унутар установа иде на штету броја здравствених радника.

Министарка здравља је најавила да ће млади лекари имати могућност да добију специјализације независно од одлуке владе.

Изменама Закона о буџетском систему запошљавање нових кадрова у јавном сектору забрањено је на две године, односно до краја 2015. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије