Читај ми!

Пола милиона нелегалних објеката

Према грубој процени у Србији има око пола милиона објеката грађених без дозволе, рекла за РТС помоћница министра грађевине Александра Дамњановић. Рок за легализацију објеката саграђених до 1. новембра прошле године истиче 29. јануара.

У среду 29. јануара истиче рок за легализацију објеката саграђених до 1. новембра прошле године. Помоћница министра грађевине Александра Дамњановић рекла је да наши грађани по старом обичају чекају последњи дан да поднесу захтев за легализацију.

Дамњановићева је навела примере града Београда који има 180.000 захтева, а примио је само 7.000 захтева и мале општине Медвеђа која има 500 захтева, а примила је само 18.

"Стварни број нелегалних објеката на територији Србије је много већи", рекла је гостујући у Дневнику РТС-а помоћница министра и истакла да према грубој процени има око пола милиона објеката грађених без дозволе.

"Србија се бори са проблемом нелегалних објеката од 1997. године, и та борба није дала неке претеране резултате. Сваки закон који је регулисао ову област био је повољнији од претходнох", каже Дамњановићева.

Међутим, како је рекла, закон који је ступио на снагу од новембра има мало пооштрене услове, а они се односе на цену легализације и обима и врсту техничке документације.

"Цена легализације биће препуштена јединицама локалне самоуправе, којима такође истиче рок да донесу одлуке о висини накнаде", каже Дамњановићева и додаје да је Привремено веће Београда, на пример, донело одлуку да грађани могу да плате легализацију на рате на 20 година.

Помоћница министра каже да у овом тренутку Министарство не планира нови рок за легализацију, а да ће санкција за све оне који се не пријаве бити рушење нелегално изграђених објеката.

Напоменула је да сви грађани који су предали захтеве до 11. марта 2010. не морају их поново подносити.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара