Читај ми!

Донација Институту за онкологију

Дечје одељење Института за онкологију и радиологију добило је седећу вагу за мерење слабо покретне деце, у оквиру хуманитарне акције под називом "Љубав лечи". Акцију спровели НИС и Национално удружење родитеља деце оболеле од рака- НУРДОР.

У акцији НИС-а и Националног урдужења родитеља деце оболеле од рака, Дечјем одељењу Института за онкологију и радиологију донирана је седећа вага за мерење слабо покретне деце. 

Директорка Службе за педијатријску онкологију Института Лејла Париповић нагласила је да је мерење деце неопходно због дозирања лекова који се користе у терапији и да су до сада слабо покретна и непокретна деца мерена на стојећој ваги.

"Код деце која су слабије покретна или непокретна, телесну тежину је тешко одредити на стојећој ваги. Ова седећа вага ће олакшати и деци и особљу и омогућити њихово квалитетније лечење", нагласила је Лејла Париповић.

Истакла је да се на Дечјем одељењу годишње лечи више од 100 малишана оболелелих од малигних болести, углавном, солидних тумора и да је Институт за онкологију једина установа у Србији и окружењу у којој се лече деца оболела од тумора костију и тумора мозга.

Донација је део шире, заједничке акције НИС-а и запослених у овој компанији, у оквиру које су прикупљена средства за набавку неопходних медицинских апарата за лечење деце оболеле од малигних болести.

Поред седеће ваге, набављене су ламинарне коморе за припрему цитостатских терапија, инфузионе и шприц пумпе, као и додатна опрема.

Опрема је намењена Институту за онкологију и радиологију, Институту за здравствену заштиту деце Војводине, Клиници за дечје интерне болести у Нишу, Универзитетској дечјој клиници, Институту за мајку и дете, као и НУРДОР-овим родитељским кућама за смештај деце и њихових родитеља у Београду, Нишу и Новом Саду.

Директорка Дирекције за екстерне комуникације НИС-а Сања Лубардић нагласила је да компанија која остварује профит није на правом путу ако део своје зараде не усмери онима којима је помоћ најпотребнија.

Рекла је да је уверена да ће акција "Љубав лечи" допринети квалитетнијем лечењу и убрзати пут ка оздрављењу малишана оболелих од малигних обољења.

НИС-у и запосленима у овој компанији на помоћи је захвалио и председник Управног одбора НУРДОР-а Тодор Манчић који је рекао да се удружење труди да у целој Србији поправи услове за лечење деце оболеле од рака, а ова значајна донација НИС-а у великој мери ће томе допринети.

Поред новца прикупљеног у акцији компаније НИС-а и запослених, организована је и додатна акција на Фејсбук страници НИС-а, а за сваку пристиглу поруку подршке оболелој деци компанија је донирала додатна средства.

Поруке подршке преточене су у слике које ће се наћи на зидовима болница у којима се лече деца оболела од малигних болести.

Акција "Љубав лечи", једна је у низу подршке компаније и запослених деци оболелој од рака и удружењу НУРДОР, а само током прошле године НИС је обезбедио гориво за превоз болесних малишана, учешће деце у акцији "Отворена школа тениса" и дружење са члановима "Дејвис купа", као и новогодишње пакетиће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара