Читај ми!

Ужице, цевовод пуштен у рад

Новоизграђен цевовод од Сушичких врела до Ужица пуштен је у рад. Грађани Ужица ће се тим цевоводом алтернативно снабдевати водом до санације језера Врутци. Пуштању цевовода у рад присуствовао министар одбране Небојша Родић.

Пуштен је у рад новоизграђени цевовод од Сушичких врела до Ужица. Грађани Ужица ће се алтернативно снабдевати водом из тог цевовода до санације језера Врутци.

У изградњи цевовода дугог 1.800 метара учествовала су 82 припадника Војске Србије, који су, заједно са радницима ужичког предузећа "Јединство", читав посао завршили два дана пре рока.

"Војска Србије је завршила свој задатак. Радили смо ноћас до пет сати, јер дата реч мора да се испуни. Било је тешко, али Војска Србије никад неће довести у сумњу наређење које добије, а рок који утврди увек ће испунити. Иако смо рекли да је рок за завршетак цевовода 25. јануар, посао смо завршили чак два дана пре рока", нагласио је министар одбране Небојша Родић, који је присуствовао пуштању цевовода у рад.

Министар је рекао да је поносан на припаднике Војске и истакао да се нада да ће Влада и Скупштина Србије одобрити средства за набавку нове опреме и технике за Војску Србије, јер је она показала да је привржена грађанима и да послове сличне овом у Сушици, нико други у Србији не може да обави осим Војске.

Градоначелник Ужица Саша Милошевић рекао је да је у току испирање водоводне мреже од муља од Сушичких врела до Стапара, а да ће након тога почети хемијско испирање више од 300 километара секундарне мреже градског водовода.

"Око 90 одсто градске мреже већ је у протеклих седам дана испрано водом из Велике бране. Очекујемо да ће у кратком временском периоду, када три узастопне анализе покажу да нема присуства алги у води, Ужичани поново моћи да пију воду из градске мреже", рекао је Милошевић.

Према речима власника предузећа "Јединство" Миће Мићића, остало је још да се укопају цеви, али уколико то временски услови не буду дозволили идуће седмице, тај посао може да се обави и на пролеће. "Цеви су под оптерећењем, тако да нема бојазни да се може догодити нека хаварија на цевоводу", тврди Мићић.

Целокупна изградња цевовода коштаће око 900.000 евра, а финансирана је из републичког буџета и буџета Града Ужице.

Ноћас је завршена и изградња бране за водозахват на Сушици. Тиме се практично повезује цео систем цевовода и омогућава да већ у суботу, 25. јануара, како је и планирано, вода стигне до Фабрике воде на Церовића брду, у Ужицу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара