Омбудсман поздравља смену у "ЕПС Снабдевању"

Заштитник грађана Саша Јанковић поздравио је смену директора компаније "ЕПС Снабдевање" због мањкавости у обрачуну струје грађанима. Јанковић се нада да ће и други министри у Влади Србије поћи тим примером.

Омбудсман Саша Јанковић поздравио је данас смену у врху компаније "ЕПС Снабдевање" због мањкавости у обрачуну струје грађанима и изразио наду да ће и други министри у Влади Србије поћи тим примером.

"Поздрављам поступање министарке Зоране Михајловић у овом случају и надам се да ће и други министри у Влади Србије поћи тим примером, јер се до бољег односа администрације према грађанима не може доћи без позивања на одговорност за несавестан рад", навео је Јанковић у
саопштењу.

Омбудсман је подсетио да је и сам у септембру од надлежног министарства у Влади Србије затражио да се санкционишу одговорни у ЕПС-у за, како је навео, шиканирање грађана неправилним рачунима за струју.

Јанковић је, међутим, указао да упркос његовом јавном позиву Министарству финансија, нико у Пореској управи још није позван на одговорност због кашњења у укидању камате на камату, одбијања те управе да изврши његову препоруку да врати тако наплаћени новац и "дезинформисања јавности" да је камата на камату на иницијативу Пореске управе укинута
годину и по дана пре одлуке Уставног суда, а не пет месеци касније.

Надзорни одбор компаније "ЕПС Снабдевање" сменио је 22. јануара, Дејана Васића са функције директора те компаније због мањкавости у обрачуну потрошње струје и на његово место именовао Жељка Марковића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво