Читај ми!

Штрајк глађу у "Желвозу"

Део радника смедеревског "Желвоза" почео штрајк глађу у Великој сали градске скупштине.

Један број радника "Желвоза" данас у подне почео је штрајк глађу, након осам дана чекања да им се неко од надлежних из државе обрати.

Радници су јутрос у згради Општине Смедерево, у нади да ће стићи позив за пријем, у очају, ступили у најекстремнији облик протеста штрајком глађу, за чију ће одговорност у случају погоршања здравља штрајкача сносити искључиво Влада и њени ресорни представници, рекао је председник синдиката "Слога-Желвоз" Мики Нојић.

Невероватно је да се, ни после осам дана, након блокаде Општине и града, нико од надлежних не оглашава и реагује да се петочлана делегација синдиката са директором "Желвоза" прими на разговор, на којем би добили образложење о одговору Министарства привреде у допису на меморандуму без потписа и печата, рекао је Нојић.

Он је додао да их је на разговор позвала градоначелница Јасна Аврамовић.

Председник Удружених синдиката Србије "Слога" Жељко Веселиновић упозорио је на контрадикторности које долазе из Министарства привреде и министра Радуловића, који све чешће у јавности пласира тезе о неодговорности директора предузећа у реструктуирању, њиховом избегавању да искажу личне карте предузећа, а када треба да се суоче с њим, он избегава сваку врсту дијалога и гази сопствене принципе на које се позива.

Удружени синдикати Србије "Слога" настављају да прате догађања у Смедереву и реаговаће у складу са захтевима свог чланства у "Желвозу", најстаријој фабрици за ремон шинских возила у Србији, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво