Архив Југославије, сликом и текстом

Дан Архива Југославије увеличала је изложба аутографа познатих личности које су обележиле поједине историјске периоде. Сликом и текстом, обухваћено је 156 државника, дипломата, политичара.

Архив Југославије, свој дан обележио је промоцијом осмог тома Извештаја иностраних послова Краљевине Југославије и отварањем интересантне изложбе "Личности и потписи".

Архив Југославије постоји већ 64 године. Као сведочанство времена, његови фондови чувају драгоцене документе и архивску грађу Краљевине и Републике Југославије.

Вршилац дужности Архива Југославије Миладин Милошевић каже да је Архив јединствено извориште сазнања о историји југословенске државе, као и о историји свих бивших чланица југословенске федерације. 

Дан Архива увеличала је изложба аутографа познатих личности које су обележиле поједина историјска раздобља.

Сликом и текстом, обухваћено је 156 државника, дипломата, политичара, од Рузвелта преко Хрушчова и других великана 20. века, као што су Маргарет Тачер, Хуан Карлос, Путин. Ту су и Ататурк, Тито, и представници динасије Карађорђевић, али и Мусолини и Хитлер.

"То су првенствено домаће личности Краљевине Југославије, света између два рата, послератне Југославије и света после Другог светског рата", рекао је коаутор изложбе Душан Јончић.

Архиви су извориште сазнања о прошлости. Архив Југославије делује у садашњости, тако што нашу прошлост чини разумнљивом и видљивом широкој публици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво