Читај ми!

МУП: Полиција није улазила у стан новинарке

Министарство унутрашњих послова тврди да полиција није улазила у стан америчке држављанке Лили Линч у Београду, како је наведено на порталу Балканист, у којем она ради као уредник.

Београдска полиција није улазила у стан америчке држављанке и новинарке Лили Линч у Београду нити је са њом имала било какав контакт у ноћним сатима 19. јануара када су, како она тврди, полицајци упали у њен стан, речено је агенцији Бета у Министарству унутрашњих послова.

У МУП-у су рекли да је дежурној полицији, 19. јануара у 23.30 пријављено да су отворена врата једног стана у згради у Загребачкој улици у Београду.

Полицајци су, како је наведено, изашли на лице места, али су затекли затворена врата тог стана и вратили се у станицу без било какве интервенције.

По наводима Лили Линч објављеним на порталу Балканист за који она ради као аутор и уредник, у ноћи између недеље и понедељка два униформисана лица упала су без икакве најаве и налога у београдски стан у коме она борави.

Полицајци су, како тврди, од ње тражили документа и испитивали је о новинарском раду, иако им она није открила чиме се бави.

Балканист је двојезични портал који анализира и коментарише актуелне политичке и културне догађаје.

Независно удружење новинара Србије саопштило је данас да очекује да МУП јавно саопшти разлоге упада полиције у стан америчке држављанке и новинарке, и указало да нико, па ни полиција, "нема право да на било који начин врши притисак на новинаре".

Демократска странка јуче је осудила упад у стан америчке држављанке и позвала надлежне да у најкраћем року спроведу истрагу и обавесте јавност који је разлог таквог поступања полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво