РТС и Темпус за модернизацију образовања

Радио-телевизија Србије и Темпус започели су пројекат "Развој високог образовања и друштва стварањем кооперативног окружења у области уметности и медија кроз регионалну студентску сарадњу у продукцији аудио-видео садржаја". Жеља је да се помогне академцима да што пре уђу у медијске воде, омогући њихова мобилност и стварање интернет портала.

Образовни програми Европске уније имају циљ да се образовање модернизује, размењују студенти и предавачи. Радио-телевизија Србије, као неакадемски партнер, такође има место у њима. Управо је започела трећи пројекат, под називом "Развој високог образовања и друштва стварањем кооперативног окружења у области уметности и медија кроз регионалну студентску сарадњу у продукцији аудио-видео садржаја".

Пројекат је замишљен као велика асоцијација студената, медијских кућа и универзитета. Жеља је да се помогне академцима да што пре уђу у медијске воде, омогући њихова мобилност и стварање интернет портала.

Професор Миодраг Медиговић са Факултета драмских уметности каже да је циљ да се омогући онлајн комункација са студентима из региона

"Између осталог покушаћемо и да формирамо нешто што се зове онлајн менторшип програм, дакле могућност да преко тог јединственог центра ми као наставници будемо наставници не само нашим студентима, већ и студентима из региона", објашњава Медиговић.

Планирано је 60 пројеката који омогућавају да се учи кроз праксу.

Председник Савеза студената Србије Стефан Димитријевић каже да циљну групу чини преко 400 студената.

"Пројекат чија би циљна група требало да буде изузетно велика преко 400 студената, ће имати прилику да искуси конкретне ствари пре него што успе да се запосли у својој струци", каже Димитријевић.

Радио-телевизија Србије и још четири медијске куће пружиће им техничку и програмску подршку и упутити их у нове технологије за реализацију нових идеја.

Директорка "Техника телевизије" Милена Вучетић каже да и РТС може да стекне нова знања у комуникацији са студентима.

"У сваком случају ако буду добро артикулисане и искоришћене могу и РТС-у да донесу неку предност, однсоно можда и нешто научимо од ових наших студената", каже Вучетићева.

Пројекат окупља шеснаест партнера из региона. Нина Стојановић из Темпус канцеларије у Србији истиче значај пројекта.

"Овај пројекат је врло значајан зато што су у фокусу студенти и стварање студентских партнерстава у продукцији аудио и видео садржаја", каже Стојановићева.

Оваква сарадња је важна и за студенте и за земље из којих долазе, као и за Европску унију, каже ректор Академије за позориште и филм у Софији Љубомир Халачев.

"Најбоље показује њено богатство, богатство културе. Окупљање студената око истог програма, помоћи ће им да боље живе и раде заједно", каже Халачев.

И студенти и професори ће, користећи најсавременију технологију, створити смарт фон апликацију. Носилац пројкета је Универзитет уметности у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се