Читај ми!

Сочи, конзул посетио приведене раднике

Министарство спољних послова и Амбасада Србије у Москви "максимално ангажовани на решавању питања радника" који су приведени у Сочију, речено РТС-у. Приведене раднике посетио конзул, који је у сталном контакту са руском Федералном миграционом службом.

У Министарству спољних послова Србије РТС-у је речено да су контактирали са највишим државним органима Русије у вези са радницима који су приведени у Сочију.

Данијела Пушара из Министарства спољних послова рекла је да је заједно са Амбасадом Србије у Москви "максимално ангажовано на решавању питања радника" из Србије који су приведени у Сочију због прекорачења дозволе боравка у Русији.

Приведене раднике посетио је конзул Србије који је у Сочију разговарао и са радницима на градилиштру Весела, а у сталном је контакту и са руском Федералном миграционом службом.

Како је рекла Пушара, руска Федерална миграциона служба је протеклих дана извршила темељну контролу боравка свих страних радника због предстојећих Олимпијских игара и привела на саслушање све раднике који нису имали важеће дозволе.

Међу радницима се налази и 40-ак држављана Србије.

"Федерална миграциона служба обавестила је српску страну да је послодавац одговоран да пружи писмене гаранције да ће радници напустити градилиште и Руску Федерацију до истека времена дозвољеног боравка", навела је Пушара.

Према њеним речима, у случају ових 40-ак радника, послодавац то до сада није учинио, и Амбасада у Москви настоји да ступи у контакт са послодавцем који је дужан да обезбеди не само организован повратак радника из Руске Федерације, него и да им исплати заостале зараде.

У Министарству спољних послова Србије отворена је посебна телефонска линија преко које породице радника приведених у Сочију могу добити информације којима то министарство располаже.

До 22.00 сата могу се јавити на број 011/306-8142, а након тога на телефон дежурне службе МСП 011/306-8615.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се