ДРИ поднела 35 кривичних пријава

Против више од 200 одговорних лица поднето 35 кривичних пријава, 166 захева за покретање прекршајног поступка и 17 пријава за привредни преступ, саопштила Државна ревизорска инсистуција.

Државна ревизорска институција (ДРИ) Србије објавила је да је поднела 35 кривичних пријава против више од 200 одговорних лица, 166 захтева за покретање прекршајног поступка и 17 пријава за привредни преступ.

Како се наводи на сајту Институције, због неправилности утврђених у ревизији финансијских извештаја за 2012. кривичне пријаве поднете су против више председника општина у Србији, међу којима је и председник Општине Врачар Бранимир Кузмановић.

Кривичне пријаве су поднете и против бившег генералног директора Агенције за осигурање и финансирање извоза Србије Миленка Богосављевића и управника Клиничког центра Војводине Јована Ореља.

ДРИ је навела да су кривичне пријаве поднете због преузимања обавеза за одређене намене изнад одобреног износа у буџету и противзаконите наплате и исплате, несавесаног рада у служби, као и кривичног дела фалсификовања службених исправа.

Међу одговорним лицима против којих су поднете прекршајне пријаве због неправилности у 2012. су и бивша министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић, државни секретар у том министарству Милан Ђокић, директор Фонда за пензијско-инвалидско осигирање Драгана Калиновић, директор Агенције за лекове и медицинска средства Татјана Шипетић и директор Управе за јавни дуг Бранко Дрчелић.

Захтеви за покретање прекршајног поступка поднете су због непоштовања појединих одредби Закона о буџетском систему, Закона о јавним набавкама, Закона о раду, Закона о платама у државним органима и јавним службама, Уредбе о буџетском рачуноводству, док су пријаве за привредне преступе поднете због непоштовања одредби Закона о рачуноводству и ревизији.

Раније је Државна ревизорска институција, у поступку ревизије током 2013. године, поднела 29 пријава, и то 24 захтева за покретање прекршајног поступка, једну пријаву за привредни преступ и четири кривичне пријаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво