Читај ми!

Сахрањен Димитрије Јанићијевић

На гробљу у Рудару код Звечана сахрањен је Димитрије Јанићијевић, одборник Самосталне либералне странке у Скупштини општине Северна Косовска Митровица. Данас и дан жалости у Косовској Митровици.

Одборник Самосталне либералне странке у Скупштини општине Северна Косовска Митровица Димитрије Јанићијевић (35) сахрањен је на гробљу у Рудару код Звечана.

Сахрани су присуствовали породица, родбина и пријатељи, као и велики број грађана из Митровице.

Међу онима који су одали последњу пошту трагично настрадалом Јанићијевићу били су, између осталих, и заменик косовског премијера Слободан Петровић, лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић и други.

"О теби ће мислити твоји пријатељи којих си имао много, али и твоји непријатељи који су своју мржњу претворили у рафал и смрт", рекао је Ивановић опраштајући се од Јанићијевића.

"Сви се питају шта је толико важно да се одузме један млад живот, оставе неутешни родитељи, мала деца, супруга и пријатељи. О томе данас и убудуће треба да размишљају сви грађани Митровице и околине који су склони да било какво насиље оправдају, било оно мало или велико, јер мало насиље рађа веће и завршава се убиством", рекао је Ивановић.

О томе треба да мисле и они који су у власти, они који одлучују, и они који су изабрани, рекао је Ивановић, додајући да ће од њихове одлуке и поступака у наредном периоду зависити и одлуке многих у граду - да остану или да оду.

Тело убијеног Јанићијевића синоћ је после 19 сати довезено са обдукције у његову породичну кућу у Косовској Митровици.

Јанићијевић је убијен у ноћи између среде и четвртка испред породичне куће када је непознати нападач пуцао из ватреног оружја на њега.

Иза себе је оставио трудну супругу, троје деце, оца и мајку. Данас ће у Косовској Митровици, због убиства Јанићијевића, бити дан жалости.

Председник Томислав Николић поручио је да тај злочин неће поколебати Србију да и на тој територији створи услове за безбедан живот свих грађана.

Премијер Ивица Дачић понудио је помоћ у истрази, а Кетрин Ештон очекује брзу истрагу и привођење починилаца. Осуде убиства стигле су и из Стејт департмента.

"Упућујемо саучешће породици Јанићијевић и позивамо власти Косова да спроведу темељну и брзу истрагу и одговорне изведу пред лице правде", наводи се у саопштењу Стејт департмента.

Убиство је оштро осудила и мисија УН на Косову и позвала све који имају информације које би допринеле решавању тог случаја да сарађују с полицијом. УНМИК је, такође, упутио саучешће породици убијеног одборника, његовим колегама и пријатељима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво