Читај ми!

ВСС: Није било притиска на судију Вучинића

Одбачен приговор судије Посебног одељења Вишег суда у Београду Владимира Вучинића да је на њега вршен притисак због одлуке да привремено врати пасош Мирославу Мишковићу, каже председник Високог савета судства Драгомир Милојевић.

Високи савет судства одбацио је приговор судије Посебног одељења Вишег суда у Београду Владимира Вучинића да је на њега вршен притисак због одлуке да Мирославу Мишковићу привремено врати пасош.

Вучинићев приговор одбијен је као неоснован, рекао је Танјугу председник ВСС и Врховног касациног суда Драгомир Милојевић.

Према информацијама које има Танјуг, одлука је донета једногласно.

Судија Вучинић је крајем прошле године поднео приговор, тврдећи да је због своје одлуке да Мишковићу привремено врати пасош имао расправу са вршиоцем дужности председника Вишег суда Александром Степановићем, што сматра притиском на своју независност.

Од Вучинића и Степановића су затражене изјаве тим поводом, а ВСС је данас донео одлуку да је Вучинићев приговор неоснован.

Степановић је раније у изјави за Танјуг негирао да је на Вучинића вршен било какав притисак, ни у случају Мишковића, нити у било ком другом предмету.

Вучинићу је, такође, одлуком председника Апелационог суда у Београду прошле седмице одбијен приговор на одлуку да према Годишњем распореду у Вишем суду у Београду за 2014. више не обавља дужност председника Поребног одељења за организовани криминал.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије