Читај ми!

СССС тражи смену Радуловића

У писму Ивици Дачићу, Савез самосталних синдиката Србије затражио да премијер хитно смени министра привреде Сашу Радуловића. Радуловића треба сменити јер "игнорише и ниподаштава интересе запослених и грађана Србије и делује против привреде и грађана", наводи се у писму које је потписао председник СССС Љубисав Орбовић.

Савез самосталних синдиката Србије затражио је од српског премијера Ивице Дачића да хитно смени министра привреде Сашу Радуловића због погубне економске политике којом се уништавају преостала предузећа у Србији.

Како се наводи у писму Дачићу које је потписао председник тог репрезентативног синдиката Љубисав Орбовић, Радуловића треба сменити јер "игнорише и ниподаштава интересе запослених и грађана Србије и делује против привреде и грађана".

Министар привреде Србије, према СССС-у, мора бити смењен и због игнорисања института социјалног дијалога и кршења важећих законских прописа, пре свега законом регулисаног поступка писања, усаглашавања и усвајања закона.

Разлог за смену је и недопустиво мешање у надлежности других министарстава, пре свега Министарства рада, које је предлагач Закона о раду, наводи председник СССС-а.

СССС оцењује да Радуловић "погубни текст измена Закона о раду брани без аргумената, импровизацијом и понављањима фраза", што, како се истиче, "доказује да ни њему није јасно шта се законом хоће и постиже".

То је, истиче Орбовић, недопустиво с обзиром на одговорност коју носи функција коју обавља. Председник СССС-а замера Радуловићу да је недодирљив и недоступан за преговоре, разговоре и договоре и да његова обећања и реч немају тежину.

"Србији требају способни, креативни министри који ће зауставити даљи пад привреде и испунити обећања да предузећа раде, а грађани у скоријој будућности живе боље", истиче се у писму председника СССС Љубисава Орбовића српском премијеру Ивици Дачићу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво