Представници Фабрике вагона сутра у Министарству

Директор и заступница капитала Фабрике вагона и један представник Штрајкачког одбора састаће се сутра са представницима Министарства привреде. Радници краљевачке фабрике од понедељка протестују, тражећи да им се исплати близу 20 заосталих плата, повеже радни стаж и овере здравствене књижице.

Представници Штрајкачког одбора радника Фабрике вагона нaјавили су пред око 200 радника, који од понедељка протестују у Скупштини Краљева, да је за сутра најављен састанак у Mинистарству привреде у Београду.

Председник Штрајкачког одбора Ненад Терзић рекао је да је добио позив од генералног директора фабрике да сутра у 12 сати буду у Министарству привреде.

"Услов је да иду директор и заступница капитала Фабрике вагона и један представник Штрајкачког одбора. Имамо информацију да ће сутра на састанку директор Зоран Богдановић тражити да се радницима исплате по два минималца, како би почели да раде. То не долази у обзир, јер оверу здравствених књижица нико не помиње, а многи радници због тога не могу да се лече", каже Терзић.

Истиче да се већина радника Фабрике вагона изјаснила за социјални програм и да је то тренутно најактуелније.

Више од 200 радника Фабрике вагона и четврти дан за редом протестује у Градској скупштини због веома лошег стања у фабрици.

Јутрос су поново ушли у салу Скупштине Краљева, тражећи да им се исплати близу 20 заосталих плата, повеже радни стаж и овере здравствене књижице.

Штрајкачи су упозорили и да је могућа радикализација протеста, уколико им не буду испуњени захтеви. Радници траже и да им се лично обрате министар привреде или неко из Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво