Читај ми!

Авион пре аутомобила

Пилот Данијела Милетић је на обуци у Немачкој, Биљана Савић започела је обуку у Бечу, док ће "Ер Србија" од следећег месеца обучавати и трећег пилота, Ивану Милојевић, која је на мети новинара. Прво је положила за пилота па је тек након неколико година добила дозволу за аутомобил.

Компанија "Ер Србија" ускоро ће имати прве жене пилоте у историји српске националне авиокомпаније. Од 6. јануара, Данијела Милетић је на обуци у Немачкој, како би управљала авионима Ербас А 319 и А 320. Друга жена пилот, Биљана Савић, започела је сличну обуку у Бечу, док ће "Ер Србија" од следећег месеца обучавати и трећег пилота, Ивану Милојевић, да управља авионом АТР 72.

Пилот Ивана Милојевић велико искуство стекла је у Енглеској на мањим ваздухопловима. Каже да је пре него што је проговорила желела да лети и опонаша оца који је био пилот у "Јату".

Ивана је почела обуку још 1999. године, док је била у средњој школи, након тога добила је спорстку дозволу у Србији и отишла у Лондон и завршила све дозволе за професионалног пилота.

Игром случаја прво је положила за пилота па тек након неколико година за аутомобил.

Будући капетан на АТР-у каже да, када је у питању пилотска каријера, нема разлике између жена и мушакараца.

Ивана каже да су од постанка ваздухопловства жене увек биле присутне у овом послу.

"Мислим да је овом потезом Ер Србија показала да је компанија на светском нивоу и да може да парира свим светским компанијама и у Европи и једва чекам да почне обука. Надам се да ћу оправдати поверење које ми је за ово место указала компанија", каже Ивана.

Како су њене две колегинице на обуци у иностранству, Ивана је на мети новинара.

Ивана каже да је већи страх у изјавама за медије него у авиону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара