Божовић: Економски оснажити жене

Приоритет ове владе је економско оснаживање жена, рекла је државна секретарка Министарства енергетике Стана Божовић, приликом обиласка Сигурне куће у Београду.

Државна секретарка Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Стана Божовић, приликом обиласка Сигурне куће у Београду, поручила је да је приоритет ове владе економско оснаживање жена, како би оне након изласка из ове куће могле самостално да живе.

Божовић је новинарима након поделе пакетића деци у Сигурној кући, казала да ће се радити и на едукацији и дошколовавању жена које су заштиту потражиле у овој кући како би могле економски да постану независне.

"Оно на чему ћемо радити и помоћи, а то је пре свега економско оснаживање, јер ове жене морају да се запосле и буду економски независне како се не би враћале насилнику. Где буде потребно помоћи ћемо и кроз едукацију, дошколовавање или обуку жена", истакла је државна секретарка.

Она је додала да као председник Савета за родну равноправност има пуну подршку Владе Србије у борби против свих облика насиља, а поготово породичног насиља.

"Оно што је јако добро то је што већ имамо законске механизме, а у децембру смо усвојили Истанбулску конвенцију, један регионални механизам који нам даје још један шири опус у борби против насиља", указала је Божовић.

Координаторка Сигурне куће Весна Станојевић рекла је новинарима да тренутно у Сигурној кући борави 25 жена и 24 деце.

"Увек после празника имамо тенденцију повећање броја жена које користе наше услуге. То управо говори о томе да је породица прилично небезбедно место за жене и децу", закључила је Станојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво