База "Трмка" уочи Божића

У бази "Трмка" на административној линији са Косметом министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић прославиће Бадње вече. Становници у нашој близини су безбедни и сигурно би било другачије да ми нисмо близу насеља, каже капетан Александар Спасојевић.

Министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, посетили су припаднике 3. бригаде Копнене војске Србије, ангажоване у бази "Трмка" на административној линији са Косметом. 

Министар одбране Небојша Родић изјавио је у војној бази Трмка, код Куршумлије, да се војници у тој бази суочавају са изазовима организованог криминала, опасностима од тероризма и уништавањем природних ресурса.

"Овде се често на припаднике војске потегне и оружје и пуца се. Ово је подручје где имамо први контакт са људима који не мисле добро Србији и грађанима Србије", рекао је Родић, који ће са начелником Генералштаба Војске Србије Љубишом Диковићем у тој бази прославити Бадње вече.

Навео је да припадници Војске, који се налазе у тој бази, спречавају приступ онима који желе да "учине неспокој српским породицама и Србији".

"Не бих волео да неко покуша да се упусти у проверу спремности Војске Србије, јер је та спремност довољно снажна и формацијски постављена", рекао је Родић.

Рекао је да ВС располаже наоружањем и техником и оним што је неопходно за одбрану земље.

Министру Родићу рапорт је поднео командир базе Трмка, капетан Александар Спасојевић, који је рекао да је база стално спремна за дејствовање јер је административна линија удаљена само два километра.

"Становници у нашој близини су безбедни и сигурно би било другачије да ми нисмо близу насеља. Што се нас тиче, стање је редовно, без обзира на празнике", рекао је Спасојевић. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара