Читај ми!

Скијање без снега

Топлије време и мањак снега не иде на руку српским скијашким центрима. У агенцијама кажу да за сада нема отказивања аранжмана. Поред домаћих планина, скијаши су најрадије куповали аранжмане за Бугарску.

Ски центар на Копаонику ради с пола капацитета. Од 25 жичара у функцији је 13. Слична ситуација и на Старој планини. Златибор се доскоро тешком муком борио с високим температурама, али није успео да се избори с топлим ветром који најбрже топи снег.

"Данас је привремено прекинут рад у том ски центру будући да се на неким деловима стазе снег отопио па смо из безебедносних разлога затворили тај ски центар", каже Ана Јовановић из ЈП "Скијалишта Србије".

У агенцијама кажу да за сада нема отказивања аранжмана за домаће планине, пре свега зато што је у току школски распуст. Ипак, примећују се извесне промене на туристичком тржишту.

"Повећана је тражња за Италијом, Аустријом, планинама које су више и у којима има природног снега. Ту смо приметили повећану тражњу и повећан број резервација", каже Јасмина Џинић из агенције "Биг блу".

На почетку зиме, поред домаћих планина, скијаши су најрадије куповали аранжмане за Бугарску.

Нина Нишавић из "Одеон ворлд травела" каже да су у Бугарској ових дана сличне температуре као код нас али ипак има скијања на стазама и у Банском и у Боровецу.

Док на планинама у Бугарској, Словенији и Македонији раде са трећином капацитета, на Јахорини нема скијања.

Туристички посленици у региону кажу да, иако би било одлично да снег падне, били би задовољни и када би се бар температура спустила мало испод нуле, јер само у таквим условима може да се прави и одржава вештачки снег.

Прогнозе наговештавају да би то могло да буде већ за неколико дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара