Читај ми!

Божићна честитка председника Србије

Свим грађанима Србије православне вероисповести председник Томислав Николић пожелео је да најрадоснији хришћански празник проведу у миру и радости. Србима на Косову и Метохији поручио је "да их никада нећемо оставити ни препустити".

Председник Србије Томислав Николић честитао је патријарху српском Иринеју и православном српском народу најрадоснији хришћански празник Божић.

Николић је свим грађанима Србије православне вероисповести пожелео да проведу најрадоснији хришћански празник у миру и радости, саопштила је Прес служба председника Републике.

"Браћо и сестре, грађани Србије, Срби у расејању, Божић је симбол радости, заједништва, мира и благости", истакао је Николић подсетивши да га "наш народ га слави сваке године, истом посвећеношћу, са истим жаром".

"То је празник који окупља породицу, спаја је снагом вере и љубави, то је празник који окупља васцели српски род, даје нам снагу да се боримо са свим животним радостима и тугама, подсећа нас да потичемо од заједничких предака, да нас везују нераскидиве нити", истакао је Николић.

Нагласио је и да смо "поносни и храбри, знали да сачувамо заједништво, упркос тешкоћама, упркос томе што су многи желели да нас виде разједињене".

Николић је подсетио на речи апостола, које, како је навео одјекују и данас: "Дужни смо дакле ми јаки слабости слабих носити, а не себи угађати. И свако од вас који угађа ближњему, на добро за добар углед. Да једнодушно једним устима славите Бога да примате један од другога као што Христос прими вас на славу Божју".

"Дакле, примимо на себе одговорност, будимо храбри и јаки. Будимо заједно, опростимо на данашњи дан све оно што смо претрпели од оних које волимо, и од оних који нас не воле. Не заборавите, драги грађани да мисао има невероватну снагу. Мислите добро, и добро ће вам бити", поручио је Николић.

Председник Србије је пожелео срећан Божић "и нашој браћи и сестрама на многострадалном Косову и Метохији".

"Будите сигурни, никада Вас нећемо оставити, никада Вас нећемо препустити", нагласио је Николић, подсетивши да је то обавеза коју су нам у аманет оставили наши дедови, наши очеви, који су своје животе несебично положили, борећи се за тај духовни и идеолошки симбол српског народа.

Указао је и да "није важно то што се нашим духовним стремљењима ругају они који читав век посветише материјалном и тежњом ка задовољењу духовне глади кроз гомилање богатства".

"Важно је то да ми који имамо суштину, порекло, духовност, истрајемо на путу праведног очувања свог идентита, порекла и културе", поручио је председник наглсивши да "то нас чини оним што јесмо - храбар и исправан народ, посебан, племенит."

"Срећан Божић желим Србима у региону, Србима у расејању - онима који знају колико је тешко живети ван матице, колико је тешко зарадити парче хлеба, колико је тешко доказати да нисте грађани другог реда", исткао је Николић.

Према његовим речима, наше мисли, наде, љубав су усмерени ка њима, а "иако смо физички удаљени, на овај радосни дан сабрани смо у љубави и слози".

"Браћо и сестре, искушења су велика, али саборност је нешто чему треба тежити. Превазиђимо личне сујете и анимозитете. Радимо заједно, јер имамо исти циљ", навео је Николић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара