Читај ми!

Мали: Најугроженији неће осетити мере штедње

Мере штедње у Београду најугроженији слојеви становништва неће осетити, рекао председник Привременог градског већа Синиша Мали. Мали уручио новогодишње пакетиће штићеницима дома "Драгутин Филиповић Јуса" која пружа заштиту занемареној и злостављаној деци.

Председник привременог органа Синиша Мали поручио је да најугроженији слојеви становништва неће осетити мере штедње у Београду. 

Представници града Београда уручили су новогодишње пакетиће штићеницима дома "Драгутин Филиповић Јуса" која пружа заштиту занемареној и злостављаној деци.

Мали је у прихватној станици дома на Врачару уручио пакетиће за 14 штићеника тог дома који тренутно у њему бораве од којих је троје деце узраста четири, пет и седам година, док је 11 деце старости између осам и 11 година.

"Ово није активност само за један дан. Град брине током целе године. Средстава никада доста и финансијска ситуација је таква да увек треба више, али ћемо покушати да повећамо средства у другом кварталу следеће године за овакве институције и да деци помогнемо што веће", рекао је Мали.

Мали је новинарима рекао да годишње кроз ову установу прође око 60 деце и да је град покусао да им новогодишњим пакетићима врати осмех на лице и учини да се оцећају бар мало сигурније.

Мали је још рекао и да је у буџету за први квартал 2014. године нису смањена социјална давања и да ће се трудити да тако остане током целе године.

"Најугроженији слојеви становништва неће осетити мере штедње у Београду", закључио је Мали.

Градски секретар за социјалну заштиту Ненад Матић рекао је новинарима да је договорено са привременим већем да се са социјалном политиком настави и у 2014. години и да ће у том правцу бити "одређених побољшања" и да ће поред тешке финансијске ситуације наћи средства за све социјалне потребе у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије