Читај ми!

"Улица отвореног срца" у Београду

Традиционална манифестација "Улица отвореног срца" отвара се у среду 1. јануара у Београду. Прикупљаће се слаткиши и играчке за децу, продаваће се вино у хуманитарне сврхе, а приход иде за куповину апарата за телеасистенцију старијим грађанима.

Првог дана нове године, са почетком у 12 часова, у Београду се отвара традиционална манифестација "Улица отвореног срца", саопштили су организатори.

Тог дана прикупљаће се слаткиши и играчке за децу, на новогодишњим пултовима биће организована продаја вина у хуманитарне сврхе, а приход ће ићи за куповину апарата за телеасистенцију старијим грађанима у оквиру акције "Стари нису ствари" Покрета 65 Плус.

"Поштујемо нашу традицију, а окренути смо ка будућности, јер први дан нове године посвећујемо и деци и старијима", рекао је глумац Светислав Гонцић на конференцији за новинаре у Београду.

Манифестација "Улица отвореног срца" биће одржана од 12 до 16 часова у Светогорској улици испред пјацете Атељеа 212, општине Стари град, док ће музичка позорница бити постављена испред Радија Бeoграда.

У уметничком програму учествују глумци: Горица Поповић, Тања Бошковић, Раде Марјановић и многи други, дечји хор Чаролија и Леонтина, два дувачка оркестра, београдски улични свирачи, театар Мимарт, артисти Циркусфере , а децу ће забављати кловнови, мађионичари Деда Мразови и Снежне виле...

На хуманитарном пункту наступиће Хор сениора, дечји хор ОШ Дринка Павловић и школе глуме Студио 1.

На бини испред Радио Београда ће бити мини концерти познатих поп и рок група и солиста, а наступиће плесне групе, имитатори, аниматорикао и "Деда Мраз за одрасле".

Председник општине организатора Стари Град Дејан Ковачевић рекао је да та београдска општина подржава манифестацију, јер се њом повезују људи и шири свест о чињењу добра.

Директор Атељеа 212 Ивана Димић поручила је да манифестација за то градско позориште има изузетан значај и оценила да у каквим год временима и тешкоћама живимо можемо тог 1. јануара да учинимо нешто да се сви заједно добро осећамо.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић истакао је такође да је тај дан за оптимизам, кад Београђани треба да покажу свој јединствени дух.

Акција "Стари нису ствари" организује се преко хуманитарног фонда Б92, и има за циљ да укаже на потребу за бригу о старима.

Током манифестације прикупљаће се новац за апарате уз помоћ којих ће старији грађани 24 часа, седам дана у недељи имати контакт са центром за пружање помоћи.

Улице отвореног срца имаће и општине: Чукарица, Сурчин, Обреновац, Раковица и село у Барајеву. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије