Читај ми!

Преминуо новинар Сава Даутовић

Сава Даутовић, новинар и публициста, преминуо је у Београду у 68. години. Током каријере дуге више од четири деценије, Даутовић је, између осталог, био уредник културне рубрике у "Политици" и НИН-у.

Новинар и публициста Сава Даутовић преминуо је синоћ у Београду у 68. години, саопштило је данас Удружење новинара Србије.

Сава Даутовић рођен је 1946. године у Вашици. Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду. За време студија писао је у "Студенту" и "Политици експрес". У београдском часопису "Дело" писао је књижевну критику.

Новинарством је професионално почео да се бави 1969. године. Писао је за "Младост", "Вјесник", "Омладинске новине", "Политику" и НИН.

Био је уредник културне рубрике у дневном листу "Политика" и недељнику НИН.

Објавио је три књиге: "Југословенска револуција и СССР 1941-1945" (1989), "Југославија, велике силе и балканске земље 1945-1948" (1994) и "Велика шизма - југословенска '48" (1999). Коаутор је књиге "Повратак изгнаника" (1991).

Време и место сахране Саве Даутовића биће накнадно објављени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије