Читај ми!

Пуне улице, празне кесе

Неколико дана пре дочека Нове године, гужви по продавницама нема. Послодавци сматрају да је узрок пад куповне моћи. Трговци већи број купаца очекују у понедељак и уторак.

Уочи Нове године, у трговинама расте промет, али ове године мање него што се очекивало. Празнична атмосфера је ту, али је далеко од оне коју памте старији.

Окићен град и лепо време, готово пролећно, испунили су централне градске улице, али тек понеки пролазник прође са пуним кесама.

Изгледа да смо навикли да купујемо у последњи час, па ни у самопослугама нема гужви. Трговци већи број купаца очекују у понедељак и уторак.

"Иза нас је све, само не лака година, што је проузроковано падом куповне моћи, тако да ово сигурно неће бити година када ћемо обарати рекорде", каже Оливера Ћирковић из предузећа "Универекспорт" .

У саобраћају је промет већи од уобичајеног, посебно на путевима који воде ка туристичким центрима.

"Наша пумпа, односно сам град Крушевац, је на путу ка Копаонику и промет је знатно повећан ових дана због празника. Људи иду на Копаоник за дочек Нове године, као и одмор", каже запослени на пумпи Драган Крстић.

Према најавама, највеће гужве биће на путу за Златибор, јер се тамо у време новогодишњих празника, очекује највећи број туриста из земље и региона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије