Претња екипи РТС-а

Група младића претила екипи РТС-а која је извештавала о префарбаним светиљкама у Улици војводе Степе у Београду. Покушавали су да прекину снимање, фотографисали мобилним телефоном, а у једном тренутку и опколили екипу. Сат времена после снимања уследио је претећи позив са непознатог броја.

Екипи Радио-телевизије Србије, која је извештавала о префарбаној уличној расвети у Улици војводе Степе у Београду, група од десетак младића претила је и ометала снимање. Сат времена после снимања екипа РТС-а примила је претећи позив са непознатог броја.

Због префарбаних уличних светиљки у Улици војводе Степе у Београду грађани се не осећају безбедно. Исти проблем имала је и екипа РТС-а, која је извештавала о проблему Вождовчана који траје већ месец дана.

Група од десетак младића била је, током снимања, недалеко од места на којем се налазила екипа РТС-а. Покушавали су да прекину снимање, фотографисали су екипу РТС-а мобилним телефоном, у једном моменту је и опколили.

Сат времена после снимања екипа РТС-а примила је претећи позив са непознатог броја.

Саговорник из Општине Вождовац није се појавио на снимању, иако је обећано да ће доћи. Касније су нам рекли да нису надлежни за мрак у Војводе Степе и да су немоћни.

У Комуналној полицији кажу да то није у њиховој надлежности, јер ваљда префарбане светиљке јавне расвете нису нарушавање јавног реда и мира и да је за то одговоран Секретаријат за инспекцијске послове у Општини Вождовац.

У току дана и једном од наших саговорника сугерисано је да је боље да се нико од оних који су фотографисали чланове наше екипе не види. До почетка емисије у којој је прилог емитован, из полиције нису нам обезбедили саговорника о овом проблему.

"Ово утиче на безбедност свих нас, не само деце већ и одраслих. Сутра ће пасти снег, биће клизаво, мислим да можемо имати много проблема. Поготово у ово доба године постаје неподношљиво", каже један станар.

На њихове молбе, истичу Вождовчани, нико не одговара. Кажу да се се обраћали свима, градским службама надлежним за јавну расправу, али да до сада нико није урадио ништа конкретно, већ их само шетају од једне до друге канцеларије.

ЈКП "Јавно осветљење" на наш позив изашло је на терен и пријаву проследило надлежној општинској комуналној инспекцији.

"Реагујемо тек по добијању одговора од општинске инспекције. Овим поводом реаговали смо на око 30 локација у граду. Нису ухваћени починиоци ни за једно дело", каже Јелена Динић из тог предузећа.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 31. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије