Пајтић најавио нове мере за подстицај родитељства

Захваљујући вантелесној оплодњи у новосадским болницама, у последњих шест година у Војводини рођено више од 1.000 деце, рекао Бојан Пајтић. Председник Владе Војводине најавио и нове мере за подстицање родитељства, међу којима је и финансирање вантелесне оплодње за друго и треће дете.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић рекао је да је у последњих шест година у покрајини рођено више од 1.000 деце, захваљујући програму вантелесне оплодње у новосадским болницама, и најавио нове подстицајне мере покрајине за родитељство.

На новогодишњем пријему, приређеном у холу покрајинске владе за 350 деце и њихових родитеља који су прошли тај програм вантелесне оплодње, Пајтић је подсетио да је покрајина до сада давала 12.000 динара месечно за свако треће дете у породици и то до његове друге године.

Како се наводи у саопштењу, Пајтић је истакао да ће та подстицајна мера, уколико се покаже успешном, бити продужена и примењивана све до првог разреда основне школе.

Покрајина ће такође од 1. јануара идуће године финансирати и вантелесну оплодњу за друго и треће дете, рекао је Пајтић и нагласио да је само рађањем могуће изборити се са негативном стопом природног прираштаја.

Малишанима су на свечаности додељени новогодишњи пакетићи, а пријем су увеличали и лекари који су им помогли да дођу на свет.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се