Читај ми!

Да сви помогнемо

Фондација Ана и Владе Дивац, РТС и Високи комесаријат УН за избеглице покренули нову акцију прикупљања средстава за решавање проблема избегличких колективних центара у Србији.

Фондација Ана и Владе Дивац, Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице и РТС покрећу акцију прикупљања средстава за решавање проблема избегличких колективних центара у Србији.

Акција "Да сви помогнемо" трајаће до августа, а РТС је медијски покровитељ. Уговор су потписали генерални директор РТС-а Александар Тијанић, кошаркаш Владе Дивац и директор канцеларије УНХЦР-а у Београду Едуардо Арболеда. 

Наредних шест месеци, сви можете да помогнете новчаном или донацијом у грађевинском материјалу.

Тим средствима биће обезбеђен кров за 2.500 расељених и избеглих међу којима су и они који готово две деценије живе у колективним центрима у Србији.

Владе Дивац се нада да ће људи имати разумевања да донирају свој грађевински материјал. Надам се да ћемо успети да направимо велики тим и да ћемо успети да помогнемо људима који су још у колективним центрима, рекао је Дивац.

"Ко данас даје даје двоструко, тешка су времена, држава није у стању да помогне свима и сваки дародавац који данас хоће то мало да подели, он дарује двоструко", рекао је генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

РТС-у је ово друга заједничка акција са Фондом Ане и Владе Дивца. Та Фондација и УНХЦР  изградили су 13 станова у Пријепољу и купили 135 сеоских домаћинстава за избегла и расељeна лицa, чиме је збринуто више од 350 породица.

Током наредних шест месеци, сви можете да помогнете

Слањем СМС поруке на број 2112 ( са свих мрежа мобилних оператера, вредност поруке 100,00 динара. Услуга слања СМС порука ослобођена је плаћања ПДВ-а)

Позивањем броја телефона Фондације "Фонд Ане и Владе Дивца" 011-3910-955

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво