Читај ми!

Утисци са Провајна

Сајам вина у Диселдорфу, највећи такве врсте у свету, окупио је око 5 400 излагача из више од 60 земаља.

Организовано је 300 радионица, тематских скупова и специфичних презентација. Сајам је обишло око 50 хиљада посетилаца из 140 земаља. У таквом окружењу нашло се и 13 наших винарија и дестилерија. Била је то прилика да светским експертима у тој области покажемо наше производе и најавимо нова вина и ракије. Дошли су већ познати стари купци и винољупци али смо и са водећим светским трговцима и дистрибутерима започели нове послове.

Наша вина су већ препознатљива у светским оквирима. И на престижном конкурсу Мундус Вајн, који је одржан у овом немачком граду, наш „Мускат жути”, вино „Бјанка” освојила је велику златну медаљу. То је посебно признање и Србији али и енолозима и технолозима сланкаменачке винарије „Шапат”.

И наша аутохтоност је дошла до изражаја кроз „прокупац” и „тамјанику” из винограда у Топлици.

Сајам у Диселдорфу била је прилика и да се сретнемо и пробамо вина наших пријатеља из винарија у Северној Македонији и Херцеговини. Наравно обишли смо и штандове чувених винара Тоскане, Бордоа, долине Роне, шпанске Риохе, Аргентине, Аустралије и незаобилазне немачке ризлинге.

По повратку из Немачке посетили смо и винара и музичара Ивицу Стојановића у његовој винској причи на брежуљцима у Сланкамену. Желели смо да дегустирамо јединствене купаже али и заборављени „Крокан”.

Уредник: Душан Величковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара