Читај ми!

Крилат и бео

Овог пута угостили смо чланове музичког састава "Крилат и бео“, који су свој пут ка музичкој сцени започели као улични свирачи

Ауторски рад стартовали су као акустични бенд, са класичним инструментима попут гитаре, виолине, хармонике и кахона. Потом је њихова музика временом еволуирала у тврђи и атмосферичнији звук. Велику пажњу посвећују текстовима и порукама својих песама а ти имеративи тематски прожимају и песме које обрађују.

У емисији Бунт, бенд "Крилат и бео“ су уживо извели песме "Далеководи“ и "Врт“.

Овом приликом вам скрећемо пажњу на догађај који нас очекује поново у априлу - "Арт бетл“, интернационални перформанс и такмичење у сликању уживо, праћено музиком. Друга сезона је започета у клубу "Запа база“, одакле вам преносимо утиске и атмосферу.

Културни центар Град афирмисао се као престоничкко место које својим богатим и бројним програмима негује и подржава алтернативну културну сцену. Екипа емисије Бунт присуствовала је догађају "Град - скај агент шоу“. Забележили смо атмосферу и разговарали са Људмилом Стратимировић, која нас је информисала о тренутним активностима и о будућим плановима ове институције.

Угостили смо и нашег најпознатијег стрип аутора и аниматора Алексу Гајића. У мају ће бити представљен његов нови пројекат - анимирани филм "Краљ Ничега", у свом препознатљивом стилу, аутор је поверио да је у овом раду био инспирисан Београдом и његовим становницима, а да је инспирација за овој пројекат је потекла и од ликовног уметника Ненада Рацковића. Приказаћемо и инсерт из поменутог филма, праћен музиком Шпилмена, за песму "Буди луд".

Поводом изласка петог издања "Рок енциклопедије“ разговарали смо са рок новинаром и публицистом Петром Јањатовићем. Његова несвакидашња књига доживела је пето издање а на корицама је овог пута фотографија музичарке Маје Цветковић из бенда E-play.

Концертима у Дому омладине Београда, 4. и 5. априла,музичарка Ида Престер обележиће 20 година рада. Поверила нам je шта припрема за своју публикуовим поводом.

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Милица Вујовић и Никола Сабовљевић

Редитељ емисије: Миодраг Колар

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво