Читај ми!

Заводљива телевизија: Креатори серија

Нову емисију серијала Заводљива телевизија – Креатори серија посветили смо серији "Мој рођак са села“.

Прича о обавештајцу Вранићу који, у време осетљивих политичких дешавања у Србији на почетку овог века, бива приморан да се врати у свој давно напуштени родни крај где га чека један сасвим нови живот, освојила је срца гледалаца. Узбудљив спој достојанствене сеоске серије и обавештајних интрига, политичке драме, али и топлине народног хумора учинио је да две сезоне серије "Мој рођак са села“ постану један од гледанијих програма у новијој историји Радио телевизије Србије.

Поред узбудљиве и топле приче и ликова, насталих по сценарију Радослава Павловића и у режији Марка Маринковића, да серија стекне толику популарност допринела је и уиграна екипа глумаца – Војин Ћетковић у улози тајновитог обавештајца Вранића, маестрални Танасије Узуновић у улози Вранићевог рођака Рајка, али и раскошно духовите и драге улоге које су остварили Драган Јовановић и Дубравка Мијатовић као млади пар чија брачна динамика је мамила осмехе на лице бројним гледаоцима. А, настанак серије и инспирација коју је њен аутор, Радослав Павловић пронашао у стварном животу – прича су за себе.

О жанровској комплексности, о патриотизму, o рекордној гледаности, o оптимизму и животности, о емотивној географији писца серије, о психологији главних јунака у емисији говоре: Радослав Павловић, драмски писац, Бранислава Џунов, ТВ критичар и проф. др Невена Херцог Чаловска, психијатар и психотерапеут.

Уредник и сценариста Лидија Божић

Монтажер Марко Роксандић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво