Читај ми!

Багремов мед

У новом издању емисије Бунт гости су чланови београдског бенда Багремов мед који је на седмом Бунт рок фестивалу освојио друго место, а фронтмен бенда Страхиња Поповић је проглашен за најбољи вокал фестивала. Поред Страхиње (бас, главни вокал) у бенду су и Бојан Ристић (гитара, пратећи вокал) и Немања Терић (бубњеви).

Пред њихов први самостални концерт који ће се одржати 18.11.2023. у Електропиониру/Анти Шопу, наступили су уживо у Бунту и притом извели четири песме. Две са првог албума "Парализа сна" које су први пут представили на Бунт рок фестивалу, "Шта се догађа" и "Не могу да заспим", и песме "Медуза" и "Мајка" које ће се наћи на другом албуму.

На који начин граде своју каријеру, шта за њих значи бавити се рок музиком данас, колико су вредне награде и признања за досадашњи рад су само неке од тема које су дотакли у разговору са Бранком Главоњић.

Аранжмани песама овога бенда прилагођени су звуку три инструмента, сложено и промишљено повезаних у једну целину. Бенд истражује све аспекте рок музике из периода шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, из визуре данашњице. Звуци бенда до сада могли су се чути на бројним фестивалима од којих се издвајају "Бир Фест" (Београд), "Маломфестивал" (Ором), "Зајечарска гитаријада" (Зајечар), као и из београдских клубова Фест, Куглаш, Атом, Проблем, Полет.

Новинари: Милица Вујовић, Страхиња Поповић, Никола Сабовљевић

Аутор емисије: Бранка Главоњић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара