Читај ми!

Један добар дан

У данашњој емисији преносимо атмосферу са концерата светских звезда у Београду, говоримо о легендарним домаћим рок бендовима и извођачима који су обликовали и који ће тек обликовати музички укус многих генерација, али и о споју класичне и популарне музике. Осим тога, доносимо и мноштво других актуелних тема које никако не би требало да пропустите.

У години у којој "Бијело дугме" обележава пола века постојања, премијерно ће бити приказан филм "Иза хоризонта" о Лази Ристовском, композитору, продуценту, аранжеру, клавијатуристи овог чувеног бенда. У филму говоре Горан Бреговић, Жељко Бебек, Влатко Стефановски, Биља Крстић, Саша Локнер, Никола Чутурило и многи други истакнути музичари који су сарађивали са њим. Детаље филма открива ћерка Лазе Ристовског и ауторка филма, Санда Ристовски.

У "Једном добром дану" дружимо се са једним од наших најпознатијих кантаутора и рок музичара, Николом Чутурилом. Отворићемо занимљиве теме из прошлости и открити детаље о најновијем синглу "Још имаће нас" и пројекту "Аналогна раса" на којем ради са Зораном Предином.

На концерт у најлепшој београдској оази - Ботаничкој башти, заказаном за 24. мај у 20 часова, позивају вас чувени виолиниста Стефан Миленковић и диригент оркестра "Музикон" Милош Јовановић.

Водимо вас и до Дворског комплекса на Дедињу, где је протекле суботе отворена овогодишња сезона обилазака за прве туристе. Туристе ће, када то буде могуће због обавеза, дочекивати и поздрављати и Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина. Детаље сазнајте у "Једном добром дану".

Посебну пажњу у емисији овог понедељка посветили смо добром здрављу. Како се борити против остеопорозе, који су фактори ризика и да ли је наследна, питамо специјалисту реуматологије, доктора Предрага Остојића. Нутриционисткиња Ана Тодоровић Бандука нам говори о томе које масти и у којим количинама су неопходне за добро здравље и како дијете које подразумевају низак унос масноћа утичу на наш организам. Фитнес инструктор Марко Мажар ће нам у студију "Једног доброг дана" демонстрирати и које вежбе су значајне за здраве кости и успоравање губитка коштане масе.

Уредник и водитељ емисије: Ивана Миленковић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије