Читај ми!

Здружена тактичка војна вежба "Вихор 2024."

На здруженој тактичкој вежби с бојевим гађањем "Вихор 2024“ која ће бити одржана у петак 19. априла 2024. године од 12 часова, на Привременом полигону "Пештер“ учествују копнена и ваздухопловна компонента Војске Србије и специјалне снаге, а према бројности и разноврсности ангажованих борбених ефектива једна је од највећих и најсвеобухватнијих које Војска Србије

Међу средствима која учествују на вежби су тенкови М-84 и Т-72М, борбена оклопна возила ЛБОВ ОТ, "Милош“, "Лазар-3”, MRAP, самоходна хаубица 155 мм "Нора-Б52”, модернизовани и дигитализовани вишецевни лансери ракета "Огањ“ и возила "Хамви“.

На вежби су ангажовани и авиони "МиГ-29“, модернизовани "Орао“, "Супер Галеб Г-4“, хеликоптери "Ми-35М“, "Ми-17“, "Х-145М“, "Гама” и транспортни авиони CASA C-295 и Ан-26.

Такође, учествују и даљински пилотирани ваздухоплови CH-95, противваздухопловни системи ФК-3, ПАСАРС и "ПАНЦИР-С1”, као и системи за детекцију и ометање беспилотних ваздухоплова "Репелент”.

Вежба "Вихор 2024“ је, између осталог, прилика да се прикаже рад модернизованих средстава и средстава у развоју, међу којима су и извиђачка беспилотна летелица "Пегаз“, дрон малог домета "Врабац“, наоружана беспилотна летелица кратког долета "Сенка”, килер дрон "Осица”, наоружани дрон "Обад“, као и наоружани мини квадрикоптер "Комарац“.

Радио телевизија Србије ће преносити вежбу Вихор 2024. на свом Првом програму

Одговорна уредница преноса: Весна Сладојевић

Редитељ: Петар Станојловић

Репортери: Биљана Радуловић и Игор Топаловић

Продуцент: Надица Ненадовић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво