Читај ми!

Светски дан уметности

Гошћа Културног дневника је књижевница Љубица Арсић. Повод је њена нова збирка прича "Ти и ја смо били пар“ у издању Лагуне.

У Салону Народног музеја Зрењанин отвара се изложба Уметничке групе "Димензија“ коју чине скулптуре шездесет домаћих вајара различитих генерација.

Ликовна галерија Коларчеве задужбине прославља јубиларних 60 година изложбом "Пут у ново“, на којој су радови шесторо уметника млађе генерације. Извештавамо и са обележавања 15. годишњице рада Културног центра Град, где се отвара изложба фотографија "Љубав у КЦ Граду“ младе уметнице Изабеле Милановић.

Представом "Људи од воска“ Мате Матишића, у режији Ивана Вање Алача, у Шапцу почиње осми театарски фестивал Позоришно пролеће.

Говоримо о књизи Владимира Ваухника "Међу издајницима, шпијунима и јунацима“. У питању су мемоари истакнутог југословенског официра и обавештајца који 1938. долази у Берлин и наредне три године проводи као војни аташе у југословенској амбасади у време мандата Иве Андрића.

У рубрици Свет представљамо документарни филм посвећен америчком глумцу Стиву Мартину, у режији оскаровца Моргана Невила, чија је премијера била у Њујорку.

Уредник Николина Дабетић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Горан Мијић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво