Читај ми!

Фудбал - ЛШ: Манчестер сити - Реал Мадрид

Фудбалери Манчестер ситија дочекују Реал Мадрид у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона, после ремија у Мадриду резултатом 3:3. Биће то њихов 14. међусобни меч од 2012. године.

У међусобним сусретима до сада, Сити је остварио 5 победа, Реал је славио четири пута, а исто толико пута било је нерешено.

Меч на Бернабеу прошлог уторка завршен је резултатом 3:3. 

У спектакуларној утакмици стрелци за Реал били су Камавинга, Родриго и Валверде.

За Сити су погађали Бернардо Силва, Фоден и Гвардиол.

Прошле сезоне ова два тима састала су се у полуфиналу елитног такмичења, када је после мадридских 1:1, Сити на свом стадиону декласирао великог ривала са убедљивих 4:0.

Интересантно је да су се ове две екипе састале и у полуфиналу 2021/22, када су Мадриђани славили са 6:5 у двомечу и након тога победом над Ливерпулом са 1:0 дошли и до 14. титуле шампиона Европе.

Сити је у овом тренутку лидер Премијер лиге са 73 бода после 32. кола. Вратили су се на врх победом над Лутоном са 5:1, чиме су искористили поразе великих ривала за титулу и сада имају два поена више и од Арсенала и од Ливерпула.

Гвардиолин тим је у серији од 27 мечева без пораза у свим надметањима, а на претходних пет сусрета остварили су три победе уз два ремија.

У изузетној су форми и врло су ефикасни - на претходна четири сусрета дали су 16 голова, али и примили су седам.

Са друге стране, Реал је такође у сјајној форми и без пораза су на 15 претходних утакмица. На последњих пет имају само један реми, уз 14 датих и само пет примљених голова.

За викенд су славили на Мајорци са 1:0, голом Чуаменија, а већ у наредном колу Ла Лиге очекује их Ел Класико на Бернабеуу против највећег ривала Барселоне. На том дуелу са Барсом, Реал би могао и да потврди шампионску титулу, с обзиром на то да после 31. кола имају осам поена више од Ћавијевог тима и на прагу су 36. трофеја у шампионату Шпаније.

Поред 14 наслова првака Европе и 35 титула првака Шпаније, Мадриђани имају и 26 националних Купова, 14 трофеја у Супер купу Шпаније, два наслова у Купу Уефа, осам трофеја светског клупског првака и пет у Супер купу Европе.

Са друге стране, Манчестер Сити бори се за јубиларну, 10. титулу у Енглеској, четврту за редом, а до сада су и седам пута били прваци Чемпионшипа, исто толико пута славили су у ФА Купу, једном више у Лига Купу, док су на међународној сцени први трофеј освојили далеке 1969/70. у Купу победника Купова.

Прошле сезоне освојили су Лигу шампиона, Супер куп Европе, а славили су зимус и на Светском клупском првенству у Саудијској Арабији.

Реванш меч четвртфинала Лиге шампиона између Манчестер ситија и Реал Мадрида можете пратити од 21 час на Првом програму РТС-а, а коментатор утакмице биће Немања Матић. 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво