Јутарњи програм

У селима Подгорине није лако бити ветеринар, посебно зими када су снегови велики, па треба и снаге да би се савладале све препреке. А ветеринар је као члан породице. Репортажу из Западне Србије видећете после пола 8.

Из села, у град. Још мало о животињама, овога пута о љубимцима. Пси и мачке оболевају као људи - од уринарних проблема, преко бубрежних, до дијабетеса. Како им помоћи, како препознати И на време реаговати?

Прошло је 25 година, али се сећамо како су радници Електропривреде били прави јунаци. Метлама су чистили далеководе од графитних бомби, после разарања разводних постројења налазили су начине да Србија не буде у потпуном мраку. После пола 9 присећамо се тих дана.

 Проверавамо  које физичке активности су најбоље за добру циркулацију?

16-огодишња Маша Ђукић, је и првакиња државе у мачевању и одличан ђак. Тренира у Београду, иде у Гимназију Лаза Костић у Новом Саду, а углавном учи у возу Соко. Откриће нам како изгледају њени дани и како јој све полази од руке.

Гимназијалци из Краљева направили су кратак филм о писцу и академику Горану Петровићу, њиховом Краљевчанину, који нас је недавно напустио. Која је најснажнија порука коју нам овим филмом преносе?

Тек што смо званично дошли до пролећа, а већ говоримо о сувој земљи, ветру и опасностима од пожара на отвореном. Мења се клима, можда бисмо могли да променимо и навике и тако сачувамо и људе и имовину. После 10 сати очекујемо Давора Видовића из Сектора за ванредне ситуације

Књиге, читање, књижевне промоције и награде, и ове среде су наше теме. Са нама ће бити колегиница Марија Миљевић Рајшић,

Уредник Душица Тасић

Водитељ Гордана Стијачић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво