Читај ми!

Весело вече

Специјална гошћа десетог издања играног ТВ програма "Весело вече“ биће велика звезда народне музике Гордана Лазаревић.

Сазнаћемо колико је Радио Београд утицао на почетак и развој каријере и ове истакнуте уметнице, по чему памти дане када је била студенткиња на пракси у Радио Београду, када је снимила свој први музички спот и још много до сада мање познатих података.

Уз подсећање на највеће хитове Гордане Лазаревић, уживање у музичким сегментима програма употпуниће и најлепше народне песме у извођењу Лепе Брене, Митра Мирића, Банета Мојићевића, Данице Крстић, Јелене Броћић, Милоша Радовановића, Александра Срећковића Кубуре....

Поводом 100 година трајања и успеха Радио Београда, у продукцији Радио-телевизије Србије креиран је нови играни ТВ формат Забавног програма, посвећен богатој историји најстаријег електронског медија на Балкану и најлепшој народној музици.

"Весело вече“ открива атмосферу редакције у којој марљиво битишу "мали људи из Радија“: секретарица Славица (лик тумачи глумица Анђела Јовановић), спикер Јоца (глумац Зоран Пајић), уредник Ками (новинар и уредник у РБ1, Ненад Камиџорац) и тон мајстор Мома (Семир Гицић, глумац и стендап комичар). Императиви малог, сложног колектива су квалитет прогама и присан однос са аудиторијумом. У намерама да свако од њих допринесе тим циљевима- догађају им се и многе необичне, смешне и несвакидашње ситуације...

Свако издање емисије "Весело вече“, употпуњују и највеће звезде наше музичке сцене, које откривају мало познате податке о својим уметничким почецима али и о утицају Радио Београда- на њихове професионалне успехе и каријере.

Захваљујући богатом Програмском архиву Радио-телевизије Србије и у овој епизоди ћемо се подсетити историје музике нашег поднебља али и бројних догађаја, који су обележили први век трајања и успеха Радио Београда.

Сценарио: Семир Гицић

Сценограф: Мирјана Адрејевић

Костимогграф: Александра Александрић

Музички уредници емисије: Јована Дукић и Душан Шуклетовић

Редитељ: Петар Станојловић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво