Читај ми!

Невидљива Борка

Куваричица спрема свој маштовити залогај, гусарска посада наставља да плови ловећи знање, а Борка постаје невидљива. Сазнајте шта се то догодило у суботу, 30. Марта 2024. године у 12:10ч на Првом програму Телевизије Србије.

Осман бира кравату – пита Борку која је боља. Госпођа Ж исправља криве Дрине и Османа који направи језичку грешку. Господин Џ једноставно омета, њему не треба ни повод, ни разлог. А Борка смао жели да се припреми за дружење са другарићима. Како не може да побегне од свих њих, једноставно каже да би волела да буде невидљива.

И одједном – сви почињу да се понашају као да стварно јесте. Траже је, пријављују полицији њен нестанак, пате што није ту, а она је све време ту. Најпре је збуњена, онда љута и увређена, али моменат у коме се играју без ње је крај. Борка предузима озбиљнији начин борбе. Шта Борка уради да се избори да је опет примете – сазнајте у новом плавоптичастом лету у суботу, 30. марта у 12:10ч на Првом програму, а репризу можете погледати у недељу 31. марта у 9ч на Другом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете пронаћи на нашем youtubе – каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, сценаристкиња Сташа Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво